Friss hírek 2017.08.14

Hamarosan eredményhirdetés a legnépszerűbb pályázatban

Várhatóan szeptember elején hirdetik ki a GINOP-1.2.1-16 kódszámú, kapacitásfejlesztést támogató felhívás nyertesit. Ez az a konstrukció, amely az utóbbi idők egyik legnépszerűbb pályázata volt, hiszen csaknem 180 milliárd Ft támogatási igén érkezett be. Azonban nem mindenki örülhet, hiszen a túljelentkezés majdnem négyszeres volt, hiszen a rendelkezésre álló forrás 48 milliárd Ft. Mivel pontozásos rangsorolás szerint történik a forrás kiosztása – és a pontozás igen objektív szempontrendszer szerint került felállításra – így csakis legjobb pályázók és pályázatok nyerhetik el a megpályázott összeget.

Ugyanakkor el kell mondani, hogy korántsem kell lemondania a fejlesztési elképzeléseiről annak, aki esetleg ezen a pályázaton nem nyer, hiszen az elmúlt hetekben hallani lehetett arról, hogy az hazai költségvetés olyannyira jól áll, hogy nem elképzelhetetlen egy 1000 milliárdos plusz forrás biztosítása a Magyar Állam részéről gazdaságfejlesztésre.


Élénk az érdeklődés az Uniós hitelek iránt

A Budapest Bank egy országos (reprezentatív) kutatást végzett a közelmúltban, melyből kiderül, hogy az MFB Pontokon közvetített, vissza nem térítendő támogatással kombinált kedvezményes hiteltermékekből összesen 270 milliárd forintot igényeltek eddig a vállalkozások, ami a meghirdetett keretösszeg több mint felét jelenti. Ezen kívül kiderült, hogy a Magyarországon működő vállalkozások ötöde már adott be pályázatot a 2014-2020 közötti ciklusban.


Pályázóbarát módosítások várhatóak az energetikai konstrukcióknál

Mintahogyan azt korábban írtuk igen csekély az érdeklődés az energetikai pályázatok iránt, az eddig beérkezett pályázatok támogatási igénye a GINOP-os épületenergetikai konstrukció esetén 8,4 milliárd Ft, szemben a rendelkezésre álló 91,5 milliárd Ft-tal (59,5 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatás + 32 Mrd Ft hitel). Ebből a számból egyértelműen kiderül, hogy nem ez a konstrukció a legvonzóbb a vállalkozók számára, melynek egyik legfőbb oka, hogy a technológiai-energetikai fejlesztések nem támogatottak, csupán az épületeké.

Tartalmi felülvizsgálat miatt július 20- tól nem lehet benyújtani ugyan, a felhívás módosítása miatt azonban nem kerülhet kedvezőtlenebb helyzetbe azzal szemben, aki a támogatási kérelmet a módosított feltételeknek megfelelően nyújtotta be. Továbbá tájékoztatnak arról, hogy a szünetelés nincs összefüggésben a keretek fogyásával


Várhatóan szeptember végétől indulnak a munkahelyi képzések támogatásai

Mind a KKV-k, mind pedig nagyvállalatok számára elérhető lesz a munkahely képzések támogatása c. pályázat. A támogatás keretében akár Közép-Magyarországon is lehet igényelni forrást.

Cégünk mind a pályázatírást, mind a komplett képzés lebonyolítását vállalja, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Kérje cége díjmentes pályázati előminősítését telefonon vagy weboldalunkon keresztül!

www.eccconsulting.hu