Adótanácsadás

 

Cégünk személyre szabott adótervezéssel, adótanácsadással és az ehhez elengedhetetlen számviteli tanácsadással is segíti ügyfelei fejlődését.

 

Komplex tanácsadási szolgáltatásunk keretében személyre szabottan figyeljük a kihasználható jogi lehetőségeket és lemodellezzük, hogy a különféle adózási módok alkalmazása mekkora adómegtakarítási lehetőséget jelent cége számára.

 

Szakértői tanácsot nyújtunk az egyszerű hétköznapi gazdasági ügyletektől kezdve a komplex nemzetközi események adójogi és számviteli optimalizálását és szabályozását illetően is.

 

Főbb adótanácsadói szolgáltatásaink:

  • Tanácsadó levelek, állásfoglalások készítése
  • Adókalkuláció, adóbevallás készítése, ellenőrzése
  • NAV előtti képviselet adóellenőrzésekben
  • Jogorvoslati beadványok készítése
  • Adótanácsadás valamennyi adónemben: ÁFA, TAO, KIVA, SZJA, Helyi adók, Termékdíj, Kiskereskedelmi adó stb.
  • Komplex adótervezés, határon átívelő konstrukciók kialakítása, véleményezése
  • Kapcsolt vállalkozások minősítése
  • Beruházási adókedvezmények
  • Adó átvilágítás, belső audit
  • Kockázatelemzés, szoftveres adatbázis ellenőrzés

 

Kiemelt szakterületünk a beruházásokhoz kapcsolódó támogatások, fejlesztési- és beruházási kedvezmények és azok pénzügyi-számviteli elszámolása, melyek sok vállalat számára jelenleg kiaknázatlan lehetőségként rendelkezésre állnak. Az adókedvezmény mértéke cégmérettől és megvalósítási helyszíntől függően akár a beruházási érték 50-70%-a is lehet.

 

Társaságunk az Idea CaseWare adatelemző szoftver segítségével olyan cégeknek nyújt gyors és hatékony segítséget, akik nagy mennyiségű (sokszor több százezer tételt tartalmazó) adatokkal dolgoznak, melyek hagyományos kézi módszerrel vagy Excel-ben történő elemzése már nem megoldható. Az adatbázisokat szinte bármilyen formátumban tudjuk fogadni.

 

Szolgáltatásunk kiterjed kockázatelemzés készítésre, hibaszűrésre, és pénzügyi-statisztikai kimutatások készítésére, vagy éppen különböző vállalatirányítási rendszerekből kinyert adatok emelt szintű elemzésére, többek között készletnyilvántartások és leltárak ellenőrzése, vevői és szállítói adatok szűrése, ráfordítások elemzése, költségek vizsgálata, bevételek megoszlása, visszaélések kiszűrése stb.

 

Szoftverünk fejlett algoritmusok segítségével és kollegáink számos iparágból származó tapasztalatai révén képes kiszűrni a legapróbb hibákat és eltéréseket is, így kiválóan alkalmas például adóanalitikák és főkönyvi kivonatok ellenőrzésére, bevallással történő egyeztetésére, de a könyvekben éveken áthúzódó hibák kiszűrésére is. Éppen ezért könyvvizsgálat előkészítésére, könyvelőirodáknak, nagy adathalmazzal rendelkező vállalkozásoknak, vagy olyan cégeknek is ajánljuk, akik kockázatelemzést szeretnének, vagy különböző üzletviteli hibák kiszűrésére törekednek.

 

Cégünknél a konzultációval egybekötött előzetes felmérés díjmentes!

 

További információ:

 

Farkas Tamás                                                           

okl. közgazdász, adótanácsadó

mobil: +36 70 381 05 30

e-mail: farkas . tamas ( at ) eccconsulting . huImpresszum | © Copyright www.eccconsulting.hu 2021